Trainingen

Je vindt ons iedere week op het veld aan de Rietdijk.
Zie ook de details onderaan deze pagina.

Ontspanning voor lichaam en geest
Handboogschieten is een leuke uitdaging - en zonder examen! Bogen zijn er in veel verschillende trekgewichten, maar een krachtsport wordt het nooit. Boogschieten is bij uitstek een concentratiesport.
Het richten van je pijl focust niet alleen je blik, maar meer nog je gedachten. Even is er niets anders dan de plek waar je wilt dat je pijl straks gaat landen. Wie het een keer gedaan heeft merkt hoe ontspannend dat is. En hoeveel voldoening het schenkt om die pijl ook precies dáár te zien landen. Of hoeveel zin je krijgt om een beter schot  te lossen als het ernaast is… 
Boogschieten is leerzaam voor ieder mens en nog in brede zin ook, want of je nu traint voor een wedstrijd of niet, er blijkt altijd maar één tegenstander bij het boogschieten en dat ben jij zelf.

Outdoor: bij ons is dat áltijd buiten
Het lege, open veld aan de Rietdijk is onze thuisbasis. Dat je bij Breda Archery altijd in de open lucht bent maakt dat het weer méér wordt dan een weerbericht. Wind en zon hebben invloed op je schot – en ook op jouzelf. Natuurlijk zit het weer niet altijd mee, maar dankzij onze appgroep bewegen we gemakkelijk met de natuur mee.

Trainingstijden
Alle oneven weken op zaterdag van 13:00 tot 16:00 uur

Alle even weken op zondag van 10:00 tot 13:00 uur
Schutters met eigen materiaal kunnen op vrijdagavonden van 19:00 tot 21:00 op het veld terecht. In de donkere wintermaanden is er verlichting op de doelpakken. 
Kijk voor de actuele dagen hier in de agenda.